Van der vegt Fysiotherapie
Wierdaweg 3a
9951 ER Winsum
tel. 0595 - 442161
anneke@vandervegtfysio.nl
Gezondheidscentrum Winsum De Fysiotherapeut

Over ons

Binnen VanderVegtFysiotherapie zijn de volgende BIG- en CKR-geregistreerde fysiotherapeuten werkzaam:

Anneke van der Vegt Anneke van der Vegt (BIGnr. 29035257404)
  • algemene fysiotherapie / persoonlijke begeleiding ter preventie van klachten / bindweefselmassage
  • bekkenfysiotherapie (register NVFB) tevens kinderbekkenfysiotherapie
  • kinderfysiotherapie (register NVFK)
Met ruim 30 jaar ervaring in de eerste lijn, heb ik met mensen van alle leeftijden gewerkt. Al die tijd ben ik actief geweest in het up to date houden en uitbreiden van mijn kennis en vaardigheden, maar heb ook de opleiding voor Kinderfysiotherapeut en Bekkenfysiotherapeut afgerond. Ook de Kinderbekkenfysiotherapie als verdere verdieping heb ik gevolgd.

Het analyserend kijken naar het bewegen van kinderen helpt mij het bewegen van volwassenen te begrijpen. Ook mijn eigen functioneren als sporter heeft mij een brede basis gegeven in het analyseren en begeleiden van mensen met blessures.
Het begeleiden van mensen met beperkte belastbaarheid om zo optimaal mogelijk te functioneren vind ik een geweldige uitdaging.

Last but not least: ik begeleid veel baby's : met voorkeurshouding, huilbaby's, afplatting van het hoofd, vertraagde motorische ontwikkeling.
   
  Els Dijkstra (BIGnr. 39033458004)

Na in 1989 afgestudeerd te zijn als fysiotherapeut heb ik ervaring opgedaan in verschillende parktijken, ziekenhuizen en scholen. Kinderen en hun ontwikkeling werden gaandeweg mijn passie. Dit mondde uiteindelijk uit, in het volgen van de studie kinderfysiotherapie, die ik nu aan het afronden ben.

De veelzijdigheid die je als kinderfysiotherapeut moet hebben vind ik een uitdaging. Ik probeer mee te gaan in hun denken en door hun aandacht vast te houden, kom je tot leuke gesprekken! Kinderen en hun ouders helpen zodat ze lekker mee kunnen doen met hun vriendjes en vriendinnetjes is iets wat mij veel voldoening geeft. Eigenlijk is het spelen met een doel, spelen is leren!

Mijn speciale aandacht gaat uit naar kinderen die “anders dan anders” zijn, bijvoorbeeld een gedragsstoornis hebben of een achterstand in de ontwikkeling. Daarnaast vind ik het helpen van kinderen die moeite hebben met schrijven geweldig om te doen.

Naast het werk als kinderfysio neem ik ook af en toe waar als algemeen fysiotherapeut als de nood aan de man is. Ontspanningstherapie doe ik graag en dan met name de progressieve relaxatie. Ook kortdurende blessures vind ik leuk om te doen.
  
         
 

  Robert-Jan Kuipers (BIGnr. 39915967804)

  • algemene fysiotherapie
  • dry needling
  • sportrevalidatie
  • post-operatieve revalidatie
Als fysiotherapeut werk ik voornamelijk met met cliënten met orthopedische klachten. Vanuit een grote sportieve betrokkenheid heb ik een grote diversiteit aan voornamelijk sportgerelateerde klachten behandeld. Ik vind het een uitdaging om mensen met een beperking in het dagelijks leven of een sportblessure weer gezond te laten bewegen.
 
Ik heb de Academie Lichamelijk Opvoeding afgerond en daarna de Academie voor Fysiotherapie. Dit geeft voor mij als fysiotherapeut een extra dimensie aan revalidatie, zodat cliënten (sport)specifiek begeleid kunnen worden. Naast de opleiding tot fysiotherapeut heb ik de opleiding Cyriax gevolgd.

  Anneke van der Vegt Bernet Boers (BIGnr. 79913014004)

Sinds 2010 ben ik als algemeen fysiotherapeut in verschillende praktijken werkzaam geweest. Op deze verschillende werkplekken heb ik in de loop der jaren een diversiteit aan patiënten gezien. Orthopedische klachten, neurologische problematiek, jonge mensen, ouderen, behandelingen in de praktijk en aan huis; Vanuit de reguliere eerstelijns praktijk heb ik op verschillende vlakken ervaring op gedaan. Daarnaast heb ik ook een periode in een verzorgingsthuis met kwetsbare ouderen gewerkt en heb ik jarenlang FitKids gegeven. (Beweegprogramma voor kinderen/jongeren met lichamelijke/verstandelijke beperking)

Ik was altijd geïnteresseerd in zwangerschapsgerelateerde klachten. Daarom heb ik de opleiding tot ZwangerFit-docent gevolgd.

Bekkenklachten zijn echter breder dan alleen zwangerschapsklachten en vaak van groot belang in het algemeen functioneren. Dit was de reden dat ik in 2013 de drie jarige masteropleiding voor bekkenfysiotherapie ben gestart en inmiddels heb afgerond.

Ik vind het belangrijk om vanuit een veilige behandelsfeer tot een goed resultaat te komen en voldoende handvaten te geven om dit resultaat te blijven behouden.