Van der vegt Fysiotherapie
Wierdaweg 3a
9951 ER Winsum
tel. 0595 - 442161
anneke@vandervegtfysio.nl
Gezondheidscentrum Winsum De Fysiotherapeut

Over ons

Binnen VanderVegtFysiotherapie zijn de volgende BIG- en CKR-geregistreerde fysiotherapeuten werkzaam:

Anneke van der Vegt Anneke van der Vegt
 • algemene fysiotherapie / persoonlijke begeleiding ter preventie van klachten / bindweefselmassage
 • bekkenfysiotherapie (register NVFB) tevens kinderbekkenfysiotherapie
 • kinderfysiotherapie (register NVFK)
Met ruim 30 jaar ervaring in de eerste lijn, heb ik met mensen van alle leeftijden gewerkt. Al die tijd ben ik actief geweest in het up to date houden en uitbreiden van mijn kennis en vaardigheden, maar heb ook de opleiding voor Kinderfysiotherapeut en Bekkenfysiotherapeut afgerond. Ook de Kinderbekkenfysiotherapie als verdere verdieping heb ik gevolgd.

Het analyserend kijken naar het bewegen van kinderen helpt mij het bewegen van volwassenen te begrijpen. Ook mijn eigen functioneren als sporter heeft mij een brede basis gegeven in het analyseren en begeleiden van mensen met blessures.
Het begeleiden van mensen met beperkte belastbaarheid om zo optimaal mogelijk te functioneren vind ik een geweldige uitdaging.

Last but not least: ik begeleid veel baby's : met voorkeurshouding, huilbaby's, afplatting van het hoofd, vertraagde motorische ontwikkeling.
   
  Janneke Kruiswijk
 • algemene fysiotherapie
 • kinderfysiotherapie (register NVFK)
 • revalidatie fysiotherapie
 • orthopedische fysiotherapie
Met 30 jaar ervaring in de eerste lijn fysiotherapie en de nodige scholing blijft het beroep nog steeds boeiend als het gaat om consultvragen “wat is er aan de hand” en hoe kan je iemand, jong of wat ouder, van advies dienen of het beste behandelen.

Het doel van fysiotherapeutisch handelen ligt voor mij niet binnen de praktijkmuren, maar juist daarbuiten: hoe kan iemand weer zo goed mogelijk functioneren thuis, op het werk, school of met sport.

Voor bovenstaand doel is vaak samenwerken van belang met betrokkenen. Maar ook te denken aan andere zorgverleners, maar ook met ouders of met school als het om kinderen gaat.

De afgelopen jaren heb ik ervaring opgedaan in zorgteams en multidisciplinaire teams.

Voor de kinderfysiotherapie: naast algemene kinderfysiotherapie heb ik me geschoold in kinderen met inspanningsklachten met een beperking. Wat resulteerde in het leiding geven van een beweegprogramma (Fitkids) voor kinderen en pubers met een(lichte of zwaardere) beperking.

Extra ervaring heb ik met:
 • revalidatie bij orthopedische en neurologische indicaties jeugd en volwassenen
 • (inspannings) astma jeugd
 • been/voetklachten, loopproblemen
 • motorische ontwikkelingsproblematiek bij kinderen
Ik ben als ZZP-er bij VanderVegtFysiotherapie werkzaam.
  
       
 

  Robert-Jan Kuipers

 • algemene fysiotherapie
 • orthopedische fysiotherapie (Cyriax)
 • sportrevalidatie
 • post-operatieve revalidatie

Als algemeen fysiotherapeut heb ik met name ervaring opgedaan met cliënten met orthopedische  klachten. Vanuit een grote sportieve betrokkenheid heb ik dan ook met name sportgerelateerde klachten behandeld.  Ik vind het een uitdaging om mensen met een beperking in het dagelijks leven of een sportblessure  weer gezond te laten bewegen.

Ik heb de Academie Lichamelijk Opvoeding afgerond en daarna de Academie voor Fysiotherapie. Dit geeft voor mij als fysiotherapeut een extra dimensie aan de revalidatie, zodat cliënten (sport)specifiek  begeleid kunnen worden. Naast de opleiding tot fysiotherapeut heb ik de opleiding Cyriax tot orthopedisch fysiotherapeut gevolgd.


  Anneke van der Vegt Bernet Boers

Sinds 2010 ben ik als algemeen fysiotherapeut in verschillende praktijken werkzaam geweest. Op deze verschillende werkplekken heb ik in de loop der jaren een diversiteit aan patiënten gezien. Orthopedische klachten, neurologische problematiek, jonge mensen, ouderen, behandelingen in de praktijk en aan huis; Vanuit de reguliere eerstelijns praktijk heb ik op verschillende vlakken ervaring op gedaan. Daarnaast heb ik ook een periode in een verzorgingsthuis met kwetsbare ouderen gewerkt en heb ik jarenlang FitKids gegeven. (Beweegprogramma voor kinderen/jongeren met lichamelijke/verstandelijke beperking)

Ik was altijd geïnteresseerd in zwangerschapsgerelateerde klachten. Daarom heb ik de opleiding tot ZwangerFit-docent gevolgd.

Bekkenklachten zijn echter breder dan alleen zwangerschapsklachten en vaak van groot belang in het algemeen functioneren. Dit was de reden dat ik in 2013 de drie jarige masteropleiding voor bekkenfysiotherapie ben gestart en inmiddels heb afgerond.

Ik vind het belangrijk om vanuit een veilige behandelsfeer tot een goed resultaat te komen en voldoende handvaten te geven om dit resultaat te blijven behouden.