Van der vegt Fysiotherapie
Wierdaweg 3a
9951 ER Winsum
tel. 0595 - 442161
anneke@vandervegtfysio.nl
Gezondheidscentrum Winsum De Fysiotherapeut

Reguliere Fysiotherapie


Alle collega’s van Van der Vegt Fysiotherapie zijn algemeen fysiotherapeut en hebben zich daarnaast in een of meerdere deelgebieden gespecialiseerd.

De behandelingen van VanderVegtFysiotherapie, kenmerken zich door fysiotherapie op maat: een individuele benadering van de cliënt, waarbij persoonlijke aandacht en kwaliteit van fysiotherapeutische zorg centraal staat.

Er wordt gewerkt vanuit een gedeelde visie, die zich kenmerkt door een beleid, gericht op informeren, adviseren en begeleiden van mensen met beperkingen in het functioneren van het houdings-bewegingsapparaat.
Onze individuele begeleiding is er op gericht, hervatting van activiteiten op het gewenste niveau in de dagelijkse bezigheden, zoals werk, vrije tijd en sportbeoefening, mogelijk te maken. Bij Van der Vegt Fysiotherapie kunt u terecht voor een behandeling ’op maat ‘: een Individuele benadering van de cliënt, waarbij persoonlijke aandacht en kwaliteit van fysiotherapeutische zorg centraal staat.

Hervatting van activiteiten op het gewenste niveau in de dagelijkse bezigheden zoals werk, spel, vrijetijd en sportbeoefening. We geven begeleiding bij SPORT SLIM WINSUM.
-Orthopedische Ft. (Cyriax)
-Sportrevalidatie
-Post-operatieve revalidatie

Speciale technieken:
Dry Needling ( zie “folders“ )
Medical Tapen
Bindweefselmassage
Stuitbehandeling

Bekkenfysiotherapie NVFB

Leden van de NVFB (de Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie bij bekkenproblematiek en Pré- en Postpartum Gezondheidszorg) zijn bekkenfysiotherapeuten die dankzij een aanvullende opleiding zijn gespecialiseerd in het behandelen van klachten in het gehele gebied van buik, bekken en lage rug. De spieren van lage rug, buik en bekken spelen een rol bij houding en bewegen. Daarnaast hebben deze spieren een belangrijke taak bij plassen, vrijen en ontlasten.

Klachten in het gebied van bekken, buik en bekkenbodem komen voor bij vrouwen, mannen en kinderen en ouderen.

De NVFB is een door het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) erkende Specialisten vereniging. Het hoofdkantoor is gevestigd in Amersfoort op onderstaand adres: Stadsring 159b, Postbus 248, 3800 AE Amersfoort.

De Bekkenfysiotherapeut houdt zich bezig met preventie en met voorlichten, coachen, en begeleiden en behandelen van vrouwen, mannen en kinderen met onderstaande klachten:
  • Ongewild verlies van urine en/of ontlasting (stress-incontinentie) Niet te onderdrukken aandrang om te plassen en/ of ontlasten, veel te vaak plassen (urge-incontinentie)
  • Moeizaam kwijt kunnen van ontlasting
  • Verzakkingen van de blaas, baarmoeder of darmen
  • Pijn in de onderbuik, rond de anus of bij de geslachtsdelen
  • Seksuele problematiek, gerelateerd aan functiestoornissen van de bekkenbodem
  • Pre-en postoperatief bij chirurgische interventies in de onderbuik(gynaecologische, urologische en colorectale operaties)
  • Bekkenpijn en lage rugklachten in de periode rond de zwangerschap en bevalling
  • Bij gezonde zwangeren is de begeleiding met name gericht op preventie van bekkenpijn en bekkenbodemdysfuncties: in de groep Zwangerfit en Mamafit of individueel.
  • Bekkenpijn en lage rugklachten door andere oorzaken dan zwangerschap en bevalling.
  • Zindelijkheidsproblematiek en functionele klachten bij kinderen : zie ‘folders’
Om diagnostiek en behandeling te ondersteunen kunnen wij gebruik maken van
inwendige technieken
Maple (MFB)
Uroflow
Echografie
 

Kinderfysiotherapie NVFK

Een kinderfysiotherapeut heeft na de basisopleiding fysiotherapie de vervolgopleiding kinderfysiotherapie gevolgd. De kinderfysiotherapeut heeft zich gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren tussen 0 en 18 jaar op het gebied van het bewegend functioneren.

De kinderfysiotherapeut werkt altijd volgens een behandelplan;waar nodig in overleg met andere disciplines, zoals de arts, leerkracht, logopedist of ergotherapeut. Ook heeft zij een praktijkruimte die speciaal is ingericht voor de behandeling van kinderen.

Wat nog belangrijk is te vermelden: Kinderfysiotherapie wordt in de meeste gevallen volledig vergoed door de zorgverzekeraars.