Van der vegt Fysiotherapie
Wierdaweg 3a
9951 ER Winsum
tel. 0595 - 442161
anneke@vandervegtfysio.nl
Gezondheidscentrum Winsum De Fysiotherapeut

ZwangerFit en MamaFit in Winsum


Een actieve cursus voor tijdens de zwangerschap en de periode na de bevalling!

Iedere zwangere vrouw die actief wil blijven of worden tijdens de zwangerschap én de periode na de bevalling is welkom. Vanaf de 12e week van de zwangerschap kan er gestart worden. Het grote voordeel hiervan is dat de conditie en spierkracht goed op peil blijft en er preventief getraind kan worden met het bekken en bekkenbodemspieren. De MamaFit®-lessen zijn zeer geschikt om te herstellen en het sporten weer op te starten. Vanaf 6 weken na de bevalling kun je hier mee beginnen.

De lessen bestaan uit een actief programma met warming-up, fitheidstraining en oefeningen speciaal gericht op coördinatie en stabiliteit. Ook wordt er aandacht besteed aan de bekkenbodem, ademhaling en ontspanning. Het is een optie om naast het actieve programma ook deel te nemen aan het theoretische gedeelte. Tijdens dit programma komen de onderwerpen zwangerschap, baring en de periode daarna aan bod. Hierbij wordt er uitleg gegeven en oefeningen gedaan.

De lessen zijn op donderdagochtend van 09.00 uur tot 9.50 uur (actieve gedeelte) en aansluitend van 9.50 uur tot 10.15 uur coaching (optioneel). De kosten zijn 10 Euro per les, via een strippenkaart van tien keer of vijf keer, met een geldigheidsduur van drie maanden.

ZwangerFit® en MamaFit® wordt gegeven door Anneke van der Vegt. Zij heeft de opleiding tot NVFB-ZwangerFit®-docent gevolgd en is tevens geregistreerd bekkenfysiotherapeut. Wanneer er klachten zijn dan kan er vroegtijdig advies worden gegeven en indien nodig een individuele behandeling plaatsvinden.

ZwangerFit® is een waardevolle aanvulling op een waardevolle periode.